Van fietstocht tot sollicitatie
“Tijdens een fietstocht door de Krimpenerwaard zag ik een club mannen met elkaar beschoeiing zetten. Ik heb er even bij staan kijken en de mannen waren onderling zo goed op elkaar afgestemd dat ik me afvroeg wat voor bedrijf De Heer land en water precies was. Bij thuiskomst heb ik meteen gegoogeld en realiseerde me dat ik via dit bedrijf ook mijn steentje bij kan dragen aan het bieden van een groenere toekomst voor de volgende generatie. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en een open sollicitatie gestuurd.” Een goede zet van Coen, want ondertussen is hij alweer ruim drie jaar projectleider bij De Heer land en water.
Van baggeren naar de groenvoorziening
Het begin was voor Coen even wennen. “Ik was bekend met de baggersector, maar de groensector was nieuw. Toen ik begon was het ook nog eens een drukke periode, wat mijn inwerktraject niet eenvoudig maakte. Onder toeziend oog van de uitvoerder heb ik een eerste project, het ophogen van een dijk als uitvoerder/projectleider, opgepakt. Op deze manier kon ik mij in alle drukte toch de werkzaamheden eigen maken. Niet de meest ideale manier, daarom kreeg ik naderhand de ruimte om na te denken over een goed inwerktraject voor de volgende nieuwe collega’s.”
Service Level Agreement
Coen is de afgelopen jaren vooral actief geweest in de groenvoorziening. Na het eerste project, volgden al snel vele andere projecten zoals Amsterdam, Haarlemmermeer, Leiden, Leiderdorp, PRG Noord voor Staatbosbeheer, Lansingerland, Gouda, Krimpenerwaard.
Het leukste project om uit te voeren is volgens Coen Heezen het groenonderhoud in Amsterdam. Daar hebben ze geen RAW bestek of UAV (-GC), maar werkten ze volgens een ander concept namelijk het ‘Service Level Agreement (SLA)’. Die aanpak is vernieuwend geweest. “Nu kijken we samen met de Gemeente Amsterdam en andere aannemers naar verbeterpunten om mee te denken bij een volgende aanbesteding.” zo geeft hij aan.
Schakelen
Als projectleider vormt Coen Heezen een belangrijke schakel tussen de opdrachtgever en het uitvoerende team. “De grootste uitdaging bij projecten ligt in het vinden van de juiste combinatie tussen machines, materieel en mensen. We willen dat deze elementen goed op elkaar aansluiten. Ik ben constant aan het kijken op welke punten er vanuit financieel perspectief beter gestuurd kan worden. Dit overleg ik met de uitvoerder, zodat we samen met de opdrachtgever een goed en onderbouwd project kunnen maken.” Uiteindelijk heeft Coen veel interactie tussen verschillende divisies van het bedrijf. “Een ieder in het proces heeft zijn eigen kennis en kunde, dit kanaliseren en samenbrengen geeft veel verantwoordelijkheid”
Ik zorg voor de vertaalslag van het buitenwerk naar het administratieve gedeelte. Soms zou ik willen dat ik wat meer contact heb met de mensen buiten op het project. Die kunnen goed uitleggen waar ze in de praktijk tegenaan lopen. Dat schiet er soms door de drukte weleens bij in.”
Verwachtingen afstemmen
De grootste uitdaging van Coen is ervoor te zorgen dat de opdrachtgever hetzelfde verwacht als wij van De Heer land en water. Zo kan het bedrijf een duidelijke koers varen en dat zorgt voor rust in het project. “Sommige projecten zijn voor wel zes jaar, dan moet je weten wat je van elkaar kunt verwachten. Binnen het bedrijf weten wij dat ook van elkaar, iedereen communiceert open en laagdrempelig, van directie tot uitvoering. De Heer land en water is een hele fijne werkplek, er heerst een sterk samenhorigheidsgevoel. De christelijke identiteit van het bedrijf zorgt ervoor dat je gezien en gehoord wordt, je bent niet zo maar een werknemer. Ze zien mij, maar ook mijn familie. Als er iets is kan ik daar altijd over praten, daar wordt tijd voor gemaakt. Hier komt eerst de cultuur en daarna pas het winstoogmerk.”