“Een geolied team staat klaar in de werkplaats”
08/12/2023

Jan Stolk is een enthousiast hoofd technische dienst bij De Heer land en water en werkt nauw samen met een team van zeven toegewijde monteurs. Ze hoeven zich niet te vervelen. Ze zijn de hele dag druk bezig en staan altijd klaar om vragen van hun collega's te beantwoorden. Jan benadrukt: We houden regelmatig teamoverleg om de taken onderling te verdelen en bespreken dan de lopende opdrachten. Sommige monteurs zijn gespecialiseerd in specifieke merken of materieel. Bij De Heer land en water heerst een goede sfeer en de monteurs helpen elkaar waar nodig. We vormen samen een goed geolied team.” Jan deelt zijn inzichten over de dagelijkse activiteiten in de werkplaats, waar teamwork en verantwoordelijkheid de sleutel zijn tot succes.

Werkzaamheden

In de werkplaats van De Heer land en water proberen ze al het draaiende en varende materieel zoveel mogelijk zelf te repareren en te onderhouden. De werkzaamheden in de werkplaats variëren van klein tot groot, zoals het repareren van kapotte hydraulische slangen tot het vervangen van verlichting en andere essentiële componenten. Het werk omvat bijvoorbeeld het uitvoeren van onderhoudsbeurten aan trekkers, service-onderhoud voor kranen, en het voorbereiden van keuringen door externe partijen. Jan merkt op: “Als het kan rijden, komt het hier naartoe, en als dat niet mogelijk is, sturen we onze service bus naar de locatie om ter plekke te beoordelen wat er aan de hand is en nodig is om het op te lossen.”

Systeem en voorraad beheer

Als er tijdens de werkzaamheden iets misgaat met het materieel dan maken de medewerkers een melding in een online systeem. Om de efficiëntie te verhogen, spoort Jan de medewerkers aan om schades en tekortkomingen die opvallen zo snel mogelijk via deze app te melden. Bij grote problemen moet er gelijk gebeld worden. “Zo kunnen we voorzorgsmaatregelen nemen en problemen eerder detecteren. Dat betekent minder uitval en onderbrekingen. Zo vermijden we dure reparaties en ongeplande stilstanden.”

Zodra er een melding is gedaan wordt er een opdracht van gemaakt voor de werkplaats en wordt de voortgang ervan bewaakt. De Heer land en water beschikt over een magazijn met een uitgebreide voorraad aan materialen en reserveonderdelen, die de monteurs in staat stellen om snel en efficiënt te werken. Jan benadrukt: “We hebben zelfs artikelen hier liggen die de dealer zelf niet op voorraad heeft, dus we hoeven niet te wachten. Onze uitdaging is om het materieel zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.”

Nieuwe werkplaats

Over de werkplaats geeft hij aan dat het nu nog een beetje behelpen is met de ruimte. “Het goede nieuws is dat de nieuwe werkplaats in Lopik in aanbouw is, met geavanceerde voorzieningen die het werk gemakkelijker zullen maken. Dit omvat kranen, putten, bruggen en alle benodigde faciliteiten op het gebied van elektriciteit en lucht- en wateraanvoer. “Jan kijkt enthousiast uit naar deze nieuwe werkruimte naast de opslagplaats, waar ze het materieel ’s ochtends zien vertrekken en weer zien terugkeren. “Zo hebben we direct zicht op eventuele tekortkomingen en schades aan het materieel.”

Uitdagend werk

Na een korte periode als vertegenwoordiger gewerkt te hebben is Jan weer bij ons teruggekomen in de werkplaats. Hij geniet van het uitdagende werk en brengt zijn ervaring als vrachtwagenchauffeur mee, waardoor hij goed begrijpt wat er buiten kan gebeuren. Hij voegt er glimlachend aan toe: “Ik heb in de loop der jaren veel contacten opgebouwd. Ik weet waar ze onderweg onderdelen en benodigdheden kunnen ophalen.”

Toekomst

Met een groeiende behoefte aan monteurs en technici, kijkt Jan uit naar de toekomstige werkplaats. “We zijn altijd op zoek naar gedreven mensen met passie voor techniek en de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken.” Zijn team werkt met enthousiasme en toewijding om ervoor te zorgen dat al het materieel in topconditie blijft, wat van cruciaal belang is voor het succes van het bedrijf.

 

 

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

We zijn altijd op zoek naar enthousiast en gedreven personeel.