“Werken met vrienden en veel verantwoordelijkheid”
05/09/2024

Daniël Schouten, Junior Uitvoerder bij De Heer land en water, vertelt over zijn loopbaan en ervaringen binnen het bedrijf. In korte tijd groeide hij van buiten-dienstmedewerker naar stagiair Uitvoerder en uiteindelijk tot Junior Uitvoerder. Hij benadrukt de positieve werksfeer binnen het bedrijf en de mogelijkheden voor persoonlijke groei. “In de beginperiode was ik vooral actief als kraanmachinist of trekker chauffeur. Tegenwoordig ben ik niet meer zoveel buiten aan het werk als voorheen. Ik werk nu veel met bestekken en begrotingen en stuur vanuit kantoor de collega’s buiten aan. Ook krijg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Ik heb er een goed beeld bij gekregen hoe het er in de praktijk aan toegaat. Die ervaringen met verschillende projecten helpen mij om de juiste beslissingen te kunnen maken.”

Achtergrond

“Na drie jaar bij een andere werkgever te hebben gewerkt, kreeg ik een uitnodiging van Ad de Heer om bij De Heer land en water te komen werken. Tijdens het sollicitatiegesprek ontdekte ik de vele doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf, wat mij motiveerde om de opleiding ‘uitvoerder GGI’ bij het Wellant College te gaan volgen. Ik begon bij De Heer land en water als stagiair op de werkvloer. Zo leerde ik het bedrijf goed kennen. In de eerste jaren was ik vooral nog op projectlocaties aan de slag: van het zetten van beschoeiing tot trekker chauffeur of kraanmachinist, ik heb met veel machines buiten in het veld gewerkt. Dat is ook echt mijn ding. Ik ben van oorsprong monteur en blijf er altijd feeling mee houden. Hoe groter de machines hoe mooier.”

Verantwoordelijkheid

“In mijn derde studiejaar kreeg ik de kans om als Junior Uitvoerder een eigen project uit te voeren. Daarbij moest ik het opschot in het ruw gras verwijderen in de gemeente Gouda. Vanuit De Heer land en water hadden ze veel vertrouwen in mij, want ik mocht meteen alles zelf doen. Een hele uitdaging, met veel verantwoordelijkheidsgevoel, maar met de kennis van mijn opleiding en de begeleiding van ervaren uitvoerders heb ik het project succesvol weten af te ronden.”

Werkzaamheden

“Als Junior Uitvoerder heb ik nu verschillende taken, waaronder het plannen van werkzaamheden, het beheer van het budget, administratie, toezicht op projecten, het geven van instructies aan nieuwe medewerkers en communicatie met de omgeving. Hoewel ik nu meer betrokken ben bij administratief werk, waardeer ik nog steeds de combinatie van praktisch werk en papierwerk.”

Trots

“Ik koester een diepe trots voor mijn betrokkenheid bij het project Vlaggeduinen, gelegen in een Natura 2000-gebied. Dit project bracht enkele uitdagingen met zich mee. Ik onderhield dagelijks contact met de opdrachtgever en streefde naar efficiënt en duurzaam machinewerk. We maakten gebruik van kleine graafmachines, shovels en trekkers, maar het grootste deel van het werk werd nog steeds handmatig gedaan, zoals het maaien met de bosmaaier en het zagen en versnipperen van takken. Het gevoel van voldoening en trots is onbeschrijfelijk als je een project binnen de gestelde tijd en het budget met succes weet te voltooien.”

Toekomst

“Al met al kan ik zeggen dat werken bij De Heer land en water me het gevoel geeft te werken met vrienden. Ik krijg veel verantwoordelijkheid, vrijheid en de kans om te werken met prachtige machines.” Daniël Schouten voelt zich thuis in zijn functie als Junior Uitvoerder bij De Heer land en water en is nog lang niet uitgekeken bij De Heer land en water. Wat de toekomst hem brengt weet hij nog niet. Hij is vooral dankbaar en trots op wat hij heeft bereikt.

Ook werken bij De Heer land en water? Bekijk hier de vacatures

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

We zijn altijd op zoek naar enthousiast en gedreven personeel.