Beschoeiingen

Bij De Heer land en water zetten wij ons op alle fronten in om de kwaliteit van het land en het water te verbeteren. Naast het baggeren en het onderhoud aan de watergangen voeren wij jaarlijks ook verschillende oeververbeteringsprojecten uit. Wij doen dit zowel vanaf het water als vanaf de kant.

Beschoeiing

Bij de meeste oevers staat er een beschoeiing langs de oevers, wij inspecteren de beschoeiingen op zwakke plekken en vervangen de beschoeiing waar nodig. Soms zijn er oevers waar nog geen beschoeiing staat en dan wordt er een keuze gemaakt voor de juiste oeverbescherming.

Damwanden

Bij een lage waterkering en als de oever glad en strak moet zijn, is een beschoeiing vaak voldoende. Bij groter en ruiger water is een beschoeiing vaak niet voldoende en plaatsen wij damwanden van hout of staal.

Grondwerk

Bij oeververbetering komt ook altijd grondwerk voor, denk aan een beschoeiing aanvullen of een dam leggen. Wij hebben de juiste machines en medewerkers voor kleinschalig grondwerk binnen ons bedrijf.

Overige werkzaamheden in en rondom de oever

Naast de oeververbetering kijken wij altijd in de breedste zin van het woord naar de veiligheid, beleving en kwaliteit van de watergang. Wij nemen de volgende zaken dan ook altijd standaard mee bij het werk aan de oeverkant:

  • Duikers doorspoelen en schoonhouden voor een goede waterhuishouding;
  • Bruggen en steigers controleren op veiligheid.

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

We zijn altijd op zoek naar enthousiast en gedreven personeel.