Onderhoud watergangen

Onderhoud van waterlopen en vijverpartijen borgen de waterkwaliteit en capaciteit van het watersysteem. Teveel riet en waterplanten belemmeren de doorstroming van het water en veroorzaken slechte omstandigheden voor de flora en fauna in het water, het is daarom belangrijk dat er regelmatig onderhoud aan de watergang plaats vind. De Heer land en water is hiervoor de geschikte partner.

Onderhoud aan de watergang bestaat uit verschillende werkzaamheden. Onder andere het uitmaaien van de watergang, het verwijderen van de invasieve exoten en het vrijhouden van de duikers behoort tot ons pakket als het gaat om onderhoud aan de watergang.

Wij denken mee met de keuzes die gemaakt worden om de watergang zo optimaal mogelijk te onderhouden zonder al te veel verstoringen voor de flora en fauna. We kunnen voorstellen doen over het beheer van de breedte, het golfmaaien van de rietkragen of het gefaseerd sloten. Doordat wij een uitgebreid machinepark (trekkers met maaiarmen, mini/mididkranen met maaikorven en maaiboten) tot onze beschikking hebben kunnen wij alle soorten watergangen onderhouden.

Op veel plaatsen kunnen wij machinaal aan de slag, maar op de locaties waar dit niet mogelijk is, sloten wij met de hand. Wij werken op beeld of met frequentie binnen een RAW of UAV-GC contract.

Voor ons maakt de locatie niet uit, in de stad, naast het spoor of in de polder, u kunt altijd bij ons terecht voor het juiste onderhoud aan de watergang.

 

Uitmaaien watergangen

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

We zijn altijd op zoek naar enthousiast en gedreven personeel.