“Elke dag doe ik nieuwe kennis op. Van hovenierswerk tot groot grondverzet”
10/01/2024

“Mijn opleiding was meer gericht op kleinschalig groen aanleg en onderhoud. Het grootschalig grondverzet leerde ik vervolgens in de praktijk. Elke dag doe ik nieuwe kennis op. Als ik zelf de kennis nog niet in huis heb, kan ik makkelijk een beroep doen op mijn naaste collega’s en is geen uitdaging te groot. Dat is fijn werken zo." Loet Snaterse, Junior Uitvoerder bij De Heer land en water, deelt zijn ervaringen en inzichten in het dynamische vakgebied van groenvoorziening en natuurontwikkeling.

Aanleiding

Loet begon zijn reis in de wereld van uitvoering en beheer tijdens het afronden van zijn 3-jarige opleiding tot opzichter uitvoerder aan het Wellant College, tegenwoordig Yuverta. In het examenjaar stuitte hij op De Heer land en water, die bezig waren met beschoeiingswerkzaamheden rondom zijn woonplaats Gouda. Zijn nieuwsgierigheid leidde hem naar de vacature voor Junior Uitvoerder. Loet herinnert zich zijn beginperiode: “Puur uit interesse heb ik toen contact opgenomen. In het gesprek gaf ik aan dat ik bijna klaar was met mijn opleiding en nog zoekende was naar een baan die hierop aansloot. Ze waren gelijk enthousiast. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen om hier te beginnen en mijzelf te ontwikkelen tot waar ik nu sta.”

Projecten

Loet zijn werk omvat voornamelijk projecten in de regio Rotterdam Zuid en Rozenburg. Hij heeft meegewerkt aan de realisatie van diverse projecten, waaronder de Karimunstraat WADI, waar een klimaatbestendig waterafvoer- drainage en infiltratiesysteem is aangebracht. Een ander opmerkelijk project is Boergoensevliet, waar een natuurgebied is aangelegd met een wandelpad van 600 meter.

Voordelen

Een van de voordelen die Loet benadrukt, is de variatie in zijn dagelijkse werk: “Geen dag is hetzelfde. Ik kan een lijstje maken van wat ik wil doen, maar ik kom er niet aan toe. Soms lopen mijn collega’s vast in de praktijk en kijken we samen naar oplossingen. Daarnaast heb ik contact met leveranciers en opdrachtgevers. Dat zorgt voor veel afwisseling in mijn werk.”

Bovendien waardeert hij de afwisseling tussen binnen- en buitenwerk, waarbij zijn dag in twee delen is verdeeld. In de ochtend behandelt hij zijn mail, en in de middag gaat hij naar de projecten buiten. Naast uitvoerderswerkzaamheden is Loet betrokken in alle fasen van een project; van het maken van offertes tot de uitvoering en oplevering. Hij zorgt voor mensen en middelen. “Ik heb zowel contact met de collega’s buiten aan het werk als met opdrachtgevers, leveranciers en burgers.”

Toekomstperspectief

Tot slot deelt Loet zijn enthousiasme over zijn werk: “Ik heb het erg naar mijn zin. Er zijn nog tal van projecten om op te pakken.” Met een dynamische mix van uitvoeringswerk, projectbetrokkenheid en dagelijkse variatie, kijkt Loet met enthousiasme uit naar de toekomst. “Ik ben benieuwd welke projecten De Heer land en water zal gaan oppakken. Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd”.

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

We zijn altijd op zoek naar enthousiast en gedreven personeel.