“Mijn werk is heel zichtbaar”
17/01/2024

In de levendige omgeving van Rotterdam is Tim Heuser, Grondwerker III bij De Heer land en water, een vertrouwd gezicht. Als voorman voor de aanleg van groenvoorzieningen en infrastructuur heeft hij een bijdrage geleverd aan diverse projecten, waaronder het recente Boergoensevliet. Hier transformeerde hij samen met zijn team een verouderd asfaltpad met bomen aan de waterkant tot een prachtig natuurgebied waar het heerlijk wandelen is. Andere opmerkelijke projecten waaraan hij heeft gewerkt omvatten de realisatie van ‘Wadi’s’ (wateropvangen) op de Karimunstraat, Hontenissestraat en Krabbendijkestraat, evenals het planten van bomen en het installeren van hekwerken op Heijplaat. Tim Heuser vertelt enthousiast: "Het geeft voldoening als je kunt zeggen: 'Hé daar heb ik met mijn team van De Heer land en water aan meegewerkt. Het eindresultaat is voor iedereen heel zichtbaar.”

Achtergrond

“Ik was dakdekker en dacht dat de overstap naar De Heer land en water zonder hoveniersopleiding niet mogelijk zou zijn. Maar nu werk ik hier alweer 5 jaar en ben ik dankbaar voor het vertrouwen dat ze me hebben gegeven. Ik ben binnengekomen via een uitzendbureau en na vier maanden kreeg ik via Teunis, de uitvoerder in Rotterdam, al een jaarcontract aangeboden. Voor ik het wist was mijn jaarcontract omgezet naar een vast contract. Ik denk dat dit een goede afspiegeling is van werken bij De Heer land en water: er is vertrouwen en je krijgt veel mogelijkheden om je te ontwikkelen.”

Werkzaamheden

“Bij het begin van een project hebben we een werkoverleg waarin duidelijk wordt wat gedaan moet worden. Met een plan van aanpak worden dan de bijzonderheden besproken. Vervolgens gaan we samen met de uitvoerder de werkzaamheden inplannen en opstarten. We beginnen meestal vroeg, rond half zeven, zetten het materieel klaar en gaan aan de slag. Af en toe gebruiken we kleine machines maar er is ook veel handwerk bij. Momenteel variëren mijn werkzaamheden van grof grondwerk tot bestratingen en boominstallaties. Tijdens onze werkzaamheden zetten we het gebied af voor de veiligheid van de omgeving. We hebben soms ook leuke gesprekken met omwonenden die op afstand komen kijken. Dan leggen we uit wat we aan het doen zijn. Als al het grove werk gedaan is geven we het over aan een ander team. Die doet het fijne werk zoals het plaatsen van de planten. Ieder zijn specialisme. Mijn collega’s zie ik dagelijks, het is een verschillende groep bij elkaar, maar ik kan het met iedereen vinden. Er heerst gewoon een gezellige sfeer. Aan het einde van elke dag doen we even gezamenlijk een bakkie en op vrijdagmiddag sluiten we af met een borrel.”

Korte lijntjes

“Ik heb voor verschillende organisaties gewerkt waar ik vaak een nummer was. Nu word ik echt als mens gezien, ik ben hier Tim en niet nummer 125. Ik had geen ervaring in het groenwerk, maar alles is mij van begin af aan duidelijk uitgelegd en verteld. Ik vind het prachtig om het hele jaar door de diverse werkzaamheden te doen die De Heer land en water biedt. En in de winter verdere ontwikkelingen en ervaringen op te doen door middel van de cursusmogelijkheden die ik krijg. De afgelopen winter heb ik leren snoeien en zagen! Wie had dat ooit gedacht. Ik daag mezelf altijd uit en wil mij blijven ontwikkelen. Die mogelijkheid biedt De Heer land en water. Ik denk dat dat komt doordat de lijnen binnen het bedrijf kort zijn. De deuren van de uitvoerder en projectleider staan altijd open. Ik kan een geintje met hen maken en het kan serieus zijn. We zorgen ervoor dat we trots kunnen zijn op elkaar.”

Toekomstige uitdagingen

Met een positieve kijk op de toekomst, blijft Tim zichzelf uitdagen en streven naar verdere ontwikkeling in zijn vakgebied. “Mijn werkzaamheden voor De Heer land en water is niet slechts een baan. Ik draag bij aan projecten die het landschap transformeren en ben onderdeel van een team dat samen successen viert. Ik ben trots op wat we met zijn allen bereiken.”

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

We zijn altijd op zoek naar enthousiast en gedreven personeel.