De Heer land en water vestigt zich te Lopik
23/01/2024

Sinds 1 juni 2023 is De Heer land en water gevestigd in Lopik. Na jaren van voorbereiding en uitzien naar meer ruimte om de werkzaamheden op een verantwoorde manier te kunnen realiseren, zijn Ad en Harm de Heer met alle werknemers, op een bijzondere manier op het bedrijventerrein ‘De Copen’ in Lopik terecht gekomen. “In dit alles hebben we Gods leiding ervaren. De eerste paal is geslagen en de bouw is nu in volle gang. We verwachten dat we het nieuwe pand in de zomer van 2024 al in gebruik te kunnen nemen.”, zo geeft Ad de Heer aan. Maar hoe komt het pand eruit te zien? In een notendop geven de heren een impressie van hun bouwplannen.

De Heer land en water heeft zich gespecialiseerd in een breed scala aan reguliere werkzaamheden op het gebied van groenvoorziening, natuurontwikkeling en baggeren. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf niet alleen de diversiteit van hun diensten uitgebreid, maar ook in omvang doen toenemen.

De huidige bedrijfsverplaatsing markeert niet alleen een strategische stap, maar biedt tevens een unieke gelegenheid om de bedrijfsvoering te verduurzamen en innovatie te omarmen, zoals aangegeven door de eigenaar Ad de Heer. De bouwwerkzaamheden, die momenteel worden uitgevoerd door Van Baaren Aannemers, zijn in volle gang sinds de officiële eerste paal in augustus 2023 onder grote belangstelling werd geslagen.

Eerste paal

“Onze medewerkers nemen een belangrijke plaats in. Ze zijn de kern van ons bedrijf. We zijn dankbaar voor het mooie team om ons heen.” geeft Ad de Heer aan. De eerste paal met de tekst ‘Werknemers’ werd dan ook geslagen door John Verwoerd, die het langst bij het bedrijf in dienst is. “De paal staat symbool voor alle medewerkers die dagelijks klaar staan voor ons bedrijf. Dat waarderen we enorm,” vult Harm de Heer aan.

Faciliteiten

Het nieuwe bedrijfspand van De Heer land en water omvat:

  • Een werkplaats van circa 1700 m2 met geavanceerde voorzieningen, zoals kranen, putten, bruggen en alle faciliteiten voor elektriciteit, lucht- en wateraanvoer;
  • Circa 500 m2 opslagruimte, 200 m2 magazijn, 250 m2 was- en kleedruimten met kantine, een wasplaats voor vrachtwagens, en zo’n 1200 m2 kantoor met dakterras;
  • Een grote opslagloods op het perceel voor al het benodigde materiaal;
  • Een buitenterrein van 5 hectare voor de opslag van materieel.

Duurzaamheid

Bij de constructie van het bedrijfspand is uitvoerig gekeken naar duurzame bouwpraktijken, waarbij het GPR-keurmerk voor duurzaam bouwen als leidraad diende. Het gebouw voldoet aan de vereisten van de maatlat van GPR Gebouw 4.4, met een score van tenminste 8,0 voor de thema’s Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Hier zijn onder andere de volgende investeringen voor gemaakt:

  • Het gebruik van triple glas: Het gebruik van hoogwaardig triple glas dat bijdraagt aan een verbeterde isolatie waardoor energieverlies wordt geminimaliseerd.
  • Verhoogde ventilatieverversing: Een geavanceerd ventilatiesysteem verbetert de luchtkwaliteit in het pand en zorgt voor een gezonde werkomgeving.
  • Koelplafonds: De implementatie van koelplafonds zorgen voor een energie-efficiënte manier om het binnenklimaat te reguleren.
  • Gebruik van led verlichting: Energiezuinige ledverlichting zorgt voor minder energiekosten en verlengt de levensduur van verlichting.
  • Bodembron voor het kantoor en de werkplaats: Een bodembron is geïntegreerd voor de verwarming en koeling van zowel kantoor als werkplaats met gebruik van duurzame energiebronnen.
  • Witte dakbedekking: Het dak is voorzien van witte bedekking, wat ervoor zorgt dat de warmteabsorptie vermindert en zorgt voor een verlaagde behoefte aan koeling.

Bovendien wordt uitsluitend gecertificeerd hout (FSC/PEFC) gebruikt, en dit wordt verzorgd door een gecertificeerde aannemer. De bouw van het nieuwe bedrijfspand scoort een gemiddelde van 8,5. Deze duurzaamheidsinspanningen weerspiegelen onze toewijding aan het verminderen van de ecologische voetafdruk en het creëren van een milieuvriendelijke werkomgeving.

Modern design

Het nieuwe kantoor aan de voorzijde van het pand kenmerkt zich door een strak lijnenspel en moderne uitstraling. De combinatie van aluminium composiet, transparante geveldelen en gevelmetselwerk geven het gebouw een eigentijdse look. Voor een warm welkom wordt op het voorterrein een waterpartij aangelegd.

Ad en Harm de Heer kijken uit naar de voltooiing van hun nieuwe bedrijfspand en de mogelijkheden die het biedt voor duurzame groei en innovatie van het bedrijf in de toekomst.

Meer informatie: zie film

KOM JE BIJ ONS WERKEN?

We zijn altijd op zoek naar enthousiast en gedreven personeel.